5.11.2014
Suomen Moottorikelkkailijat ry:n tiedote
Viime talvi on jo muisto vain ja ainakin näin Oulun seudulta katsottuna painajaismainen kokemus. Ajokilometrejä ilman reilua peräkärry siirtymää ei olisi tullut ollenkaan. Kelkkakauppiaillakin on ollut hiljaista kauppoja hieroessaan, koska monella on lähes uusi vm 2014 kelkka tallissaan. Nyt syksyn aikana on jokaisella toive runsaslumisesta talvesta jotta pääsisimme nauttimaan harrastuksestamme täysin rinnoin,
jopa viime talvenkin edestä.

Syksy ja tulevan talven merkit saavat monet miettimään ja suunnittelemaan tulevan kauden ajoreissuja. SMK:lla ja sen jäsenkerhoillaan on useita vaihtoehtoja tarjolla. Kausi avataan perinteisesi Sallassa itsenäisyysviikonloppuna omine ”linnanjuhlineen”. Ennen kilpailukauden avausta Tammikuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Rokualla koko perheen kelkkatapahtuma. Ohjelmassa on otettu huomioon koko perhe, perheen pienemmille suunnatusta kelkkakoulusta aina kelkkavaimojen hemmotteluhoitoihin. Toki perinteiset safaritkin järjestetään ja Oulun kelkkakauppiaat ovat luvanneet tuoda kaikkien merkkien uusimmat uutuudet koeajettaviksi. Pitkän ulkoilupäivän päätteeksi on kiva pulahtaa koko perheen voimin kylpylään rentoutumaan ja illastamaan kelkkahenkisten perheiden kanssa. Sunnuntain huoneille on sovittu myöhempi luovutusaika, jotta ehtii vielä käydä kelkkailemassa tai nauttia Rokuan kauniista luonnosta. SMK ja Rokua Health&Span väki toivottaakin kaikki tervetulleeksi koko perheen tapahtumaan. Marraskuun aikana ilmoittautuneille on voimassa ”messutarjouksena” kelkkailijan porekylpy veloituksetta!

Helmikuussa pyörähtääkin käyntiin tiivistahtinen kisakausi. Uutta kauteen tekee 4Pro:n kanssa sovittu televisiointisopimus kaikkia lajeja huomioiden. Täten saamme lisäarvoa ja näkyvyyttä lajimme kilpailijoille ja yhteistyökumppaneille. Myös perinteinen Lumiralli järjestetään Kiteellä, joten tapahtumia riittää koko talveksi. Kelkkakausi päätetään yhdessä 8.4.2015 Seinäjoella kelkkakauden päätösgaalassa.

Vaikka kisakalenteri ja tapahtumat täyttävätkin hyvin kelkkailijoiden kalentereita, niin aina on tilaa uusille tapahtumille ja kilpailuille. Mikäli mietitte kerhossanne jonkinlaisen tapahtuman järjestämistä, niin annamme kaiken tukemme ja tarvittavan opastuksen järjestelyiden tukemiseksi. Olkaa siis rohkeasti yhteydessä pienemmistäkin ideoista, saatamme yhdessä saada niistä jotain suurta aikaan.

Rovaniemen Kelekkamessut ovat takanapäin ja saimme osastollamme paljon positiivista palautetta tekemisistämme ja toki myös parannus ehdotuksiakin. Aistimme messuilla myös varsin odottavan tunnelman ensi talvea ajatellen. Viime talven heikko lumitilanne on aiheuttanut varauksellisuutta lajiamme kohtaan, eikä valtakunnallinen taloustilannekaan helpota harrastustamme. Moni saattaa miettiä tarkemmin sijoituskohteitaan ja säästökohteena voi olla harrastustoiminta. Olemme mukana myös 22.11.2014 Tampereen KelkkaExpo:ssa, joten tulkaahan juttusille kuulemaan viimeisimmät kuulumisemme ja kertomaan omat mielipiteenne ja palautteenne. Pyrimme koko ajan viemään harrastustamme kaikilla
tasoilla eteenpäin jäsenkerhojamme ja kilpailijoita kuunnellen.

Jarkko Happo
Kerhovastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *